Нові знахідки срібних монет та зливкових гривень ХІV–ХV ст. на території Поділля та Сіверщини - Бакалець, О.А. (Сіверщина в історії України, 2018)
Автор статі робить спробу ввести до наукового
обігу та проаналізувати нові знахідки скарбів срібних
празьких грошів, монет Дмитра-Корибута та зливкових гривень ХІV – початку ХV ст. новгородського, чернігівського, литовського і татарського типів, виявлених на початку ХХІ ст. на території Поділля та Південно-Східної Сіверщини. Автор статьи делает попытку ввести в научный оборот и проанализировать новые находки кладов серебрянных пражских грошей, денег Дмитра-Корибута и слитков гривен ХІV–начала ХV вв. новгородского, черниговского, литовского и татарского типов, найденных в начале ХХІ в. на территории Подолья и Юго-Восточной Северщины. The author of the article attempts to introduce into
the scientific circulation and analyze new discoveries of
treasures of silver Prague coins and ingot hryvnyas of the
14th – 15th centuries of Novhorod, Chernihiv, Lithuanian
and Tatar types, discovered at the beginning of the 21st
century on the territory of Podillya region and southeastern
Sivers’k territory.