Выделение оползневых границ по динамическим параметрам продольных преломленных волн - Федин, М.М. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Дана стаття присвячена темі виділення кордонів обвального тіла за допомогою динамічних параметрів заломлених хвиль. Проведено визначення кордону двома способами: за допомогою параметра Спаського, а так само за допомогою аналізу спектрів сейсмограм. Здійснена оцінка коефіцієнта загасання сейсмічної хвилі на обвалі небезпечній ділянці. This article is dedicated to the topic selection boundaries of the landslide body by means of dynamic parameters of the refracted waves. Boundary definition is produced in two ways: by Spassky parameter, as well as by analysis of the spectra of seismograms. An assessment of the attenuation coefficient of seismic waves at the landslide site was performed.