Заснування населених пунктів Глухівщини в другій половині ХVІІ століття в результаті переселення жителів Правобережжя України - Гриценко, А.П. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена питанню заселення території Глухівщини на початку другої половини ХVII століття в результаті масового переселення населення
з Правобережної України в часи Руїни. Розглянуто аспекти заснування нових населених пунктів та їх подальшого розвитку. Статья посвящена вопросу заселения территории
Глуховщины в начале второй половины ХVII века в результате массового переселения населения из Правобережной Украины во времена Руины. Рассмотрены
аспекты создания новых населенных пунктов и их дальнейшего развития. The article is devoted to the settlement of the territory of
Hlukhivshchyna in the beginning of the second half of the
seventeenth century as a result of the mass resettlement of
the population from the Right-Bank Ukraine as a result of the
ruins. The aspects of the establishment of new settlements
and their further development are considered.