Стародубський полковник Тимофій Золотаренко - Степенькін, С.Ю. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті досліджується біографія стародубського полковника Тимофія Золотаренка. Вказано, що він
народився на Правобережній Україні в місті Корсуні.
Певний час він був наказним ніжинським полковником,
стародубським і корсунським полковником. Як стародубський полковник брав участь в поході української армії в Білорусії. Розглянуто також іншу його діяльність. В статье исследуется биография стародубского
полковника Тимофея Золотаренко. Указано, что он родился на Правобережной Украине в городе Корсуне.
Некоторое время он был наказным нежинским полковником, стародубским и корсунским полковником. Как
стародубский полковник принимал участие в походе украинской армии в Белоруссии. Рассмотрена также другая его деятельность. The article is devoted to the biography of Starodub’s
colonel Tymophii Zolotarenko. It is indicated that he was
born on the Right-bank Ukraine in the city of Korsun.
For some time he was an appointed Nizhyn’s colonel,
Starodub’s and Korsun’s colonel. How Starodub’s colonel
he participated in the campaign of the Ukrainian Army
in Belarus. Another activity is also considered.