Ніжинська фортеця в часи Північної війни 1700–1721 рр. - Желєзко, К.А. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена функціонуванню ніжинської фортеці в часи Північної війни 1700–1721 рр. Окремий наголос зроблено на процесі відбудови та реконструкції фортеці. Статья посвящена функционированию Нежинской крепости во времена Северной войны 1700–1721 гг. Отдельный акцент сделан на процессе восстановления и реконструкции крепости. The article is devoted to the functioning of the Nizhyn fortress during the period of the Northern War of 1700– 1721. A special emphasis was placed on the process of reconstruction of the fortress.