Вихідці з остерської шляхти у складі козацької старшини Ніжинського полку у другій половині XVII–XVIII ст. - Токарєв, С.А. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті розглядається роль вихідців з остерської шляхти у складі козацької старшини Ніжинського полку. Проаналізовано їх походження, персональний склад, участь у суспільно-політичному
житті, майнове становище, спроби набуття російського дворянства. В статье рассматривается роль выходцев из остерской шляхты в составе казацкой старшины Нежинского полка. Проанализировано их происхождение, персональный состав, участие в общественно-политической
жизни, имущественное положение, попытки получения
российского дворянства. The role of natives from Oster gentry in composition of
Cossack petty officers of Nizhyn regiment are examined in
the article. Their origin, personal composition, participating
in social and political life, property position and attempt of
receiving of Russian nobility are analyzed.