Зображення гетьмана І. Мазепи та його наближених у настінних композиціях Софії Київської - Павленко, С.О. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті автор відстоює думку про те, що у двох композиціях стінопису Софії Київської початку ХVІІІ ст. зображено правителя Гетьманщини та його рідних. В статье автор отстаивает мысль о том, что в двух композициях стенописи Софии Киевской начала ХVІІІ ст. изображены правитель Гетманщины и его родные. In the article the author defends an idea that the ruler of Hetmanshchyna and his relatives were drawn on two wall paintings from Sofia Cathedral, Kyiv, dated the beginning of ХVІІІ.