Музей середньовічних музичних інструментів у «Парку Київська Русь» - Янченко, В.В.; Махота, О.О. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена створенню нового музею на
території «Парку Київська Русь». Описується колекція музичних інструментів доби Середньовіччя: їх
види, зовнішній вигляд, еволюція форм, роль та призначення у суспільстві. Статья посвящена созданию нового музея на территории «Парка Киевская Русь». Даётся описание коллекции музыкальных инструментов эпохи Средневековья: их виды, внешний вид, эволюция форм, роль и
назначение в обществе. Article is devoted to the creation of a new museum on the
territory of the «Park Kyiv Rus». Demonstrates the collection
of musical instruments of the Middle Ages: their types,
appearance, evolution of forms, role and purpose in society.