Сучасні дослідження кобзарської традиції – основа реекспозиції Музею кобзарства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Тетеря, С.А.; Костюк, Н.В. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена аналізу експозиційного наповнення та просвітницької діяльності Музею кобзарства Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» (НІЕЗ «Переяслав»). Проаналізовано основні напрямки діяльності музею, які спрямовані на всебічне новітнє висвітлення теми кобзарства. Також проаналізовано запровадження нових інтерактивних форм і методів культурологічної і науково-освітньої роботи в Музеї кобзарства НІЕЗ «Переяслав». Статья посвящается анализу экспозиционного оформления и просветительной деятельности Музея кобзарства Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав» (НИЭЗ «Переяслав»). Затронуты вопросы основных направлений деятельности музея, которые сосредоточены на всестороннем современном освещении темы традиционной украинской культуры – кобзарства. Проанализированы новые интерактивные формы и методы культурологической и научно-просветительной работы в Музее кобзарства НИЭЗ «Переяслав». The article is devoted to the analysis of the expositional filling and educational activity of the Museum of Kobza of the National Historical and Ethnographic Reserve «Pereiaslav» (NIEZ «Pereiaslav»). The main directions of the museum’s activity are analyzed, which are aimed at a comprehensive new coverage of the topic of kobzarship. Also, the introduction of new interactive forms and methods of cultural and scientific and educational work at the Museum of kobza NIEZ «Pereiaslav» was analyzed.