Поезія великих форм: керамічні миски Івана Гладиревського у зібрання Полтавського краєзнавчого музею ім. Василя Кричевського - Кондратенко, Н.Г. (Сіверщина в історії України, 2018)
Стаття присвячена зібранню габаритних мисок Івана Гладиревського у колекції Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Подано науковий опис музейних предметів, визначено перспективи дослідження теми. Статья посвящена собранию габаритных мисок
Ивана Гладыревского в коллекции Полтавского краеведческого музея имени Василия Кричевского. Приводится научное описание музейных предметов, определены перспективы исследования. The article is dedicated to the gathering of Ivan
Hladyrevkyis’ great bowls in the Vasyl Krychevskyi Poltava
Local Lore Museum collection. Detailed scientific description
of the museum objects is made, some perspectives of the
theme research are outlined.