Виставки-конкурси кераміки Національного музею-заповідника українського гончарства як стартовий майданчик для молодих керамістів - Чечель, Ж.А. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті подано інформацію про конкурсні виставки
кераміки, які щорічно організовуються на базі Національного музею-заповідника українського гончарства.
Охарактеризована мета і завдання подібних заходів у
сфері розвитку та популяризації сучасного гончарного мистецтва серед творчої молоді. В статье представлена информация о конкурсных
выставках керамики, которые ежегодно проходят на
базе Национального музея-заповедника украинского
гончарства. Поданы цели и задачи подобных мероприятий в сфере развития и популяризации современного гончарного искусства среди творческой молодежи. In article submitted information about competitive
exhibitions of ceramic, which are organized on the basis
of the National Museum of Ukrainian Pottery every year.
The purpose and objectives of such events in the sphere of
development and popularization of modern potter’s brainchild
among creative young people are characterized.