Фарфор та фаянс Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав»: формування та предметний склад колекції - Дунайна, І.Г. (Сіверщина в історії України, 2018)
Актуальність цієї публікації зумовлена недостатнім висвітленням в друкованих джерелах зібрання фарфорових та фаянсових виробів Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». В даній
статті зроблено короткий історичний екскурс стосовно шляхів формування та джерел надходжень культурних цінностей до музейної колекції Заповідника, зокрема пам’яток фарфору та фаянсу. Актуальность этой публикации обусловлена недостаточным освещением в печатных источниках собрания фарфоровых и фаянсовых изделий Национального
историко-этнографического заповедника «Переяслав».
В данной статье проведен краткий исторический экскурс о путях формирования и источниках поступлений культурных ценностей в музейную коллекцию Заповедника, в частности раритетов фарфора и фаянса. Actuality of this publication deals with the insufficient
coverage in the printed sources of the collection of porcelain
and faience products of the National Historical and
Ethnographic Reserve «Pereiaslav». The short historical
review of the ways of formation and sources of revenues of
cultural values to the Museum’s collection of the Preserve,
including porcelain and faience rarities is made in the article.