Вулики з пасіки П. Прокоповича у фондовій збірці історико-етнографічного заповідника «Переяслав» - Дем’яненко, Н.Д. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті висвітлюються питання історії створення П. Прокоповичем рамкового (втулкового) вулика. Представлено вулики з його пасіки, які зберігаються у фондовій колекції Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав». В статье освещаются вопросы истории создания П. Прокоповичем рамочного (втулочного) улья. Представлены ульи с его пасеки, которые хранятся в фондовой коллекции Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав». The article highlights the history of the creation by P. Prokopovych of a framework (bush) hive. Hives from his apiaries are kept, which are stored in the stock collection of the National Historical and Ethnographic Reserve «Pereiaslav».