Східні навіювання - Старченко, В.І.; Сулима, О.С. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті аналізуються вибійчані хустки ХІХ ст. зі східними орнаментальними мотивами, які зберігаються у фондах Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського. Наведений науковий опис предметів групи зберігання «Тканини» підгрупи «Головні убори». В статье анализируются набойные платки XIX в. с восточными орнаментальными мотивами, хранящиеся в фондах Полтавского краеведческого музея имени Василия Кричевского. Приведено научное описание предметов группы хранения «Ткани» подгруппы «Головные уборы». Made of printed cloth kerchiefs dated to the 19th century with oriental ornamental motives in the Vasyl Krychevskyі Poltava Local Lore Museum funds are analyzed in the article. Scientific description of storage group “Fabrics” sub-group “Head-dress” objects is given.