Соціальний та професійний портрет викладачів історії Глухівського учительського інституту (1874–1917 рр.) - Крижанівський, В.М. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті розкривається просопографічний портрет
викладачів історичних курсів Глухівського учительського
інституту за 1874–1917 рр. Реконструйовано освітній рівень, професійний шлях та матеріальне становище педагогічних працівників учительського інституту. В статье раскрывается просопографический портрет преподавателей исторических курсов Глуховского
учительского института (1874–1917). Реконструирован образовательный уровень, профессиональный путь
и материальное положение педагогов alma mater Алексадра Довженко. In the article social and professional portrait of teachers
of historical courses of Hlukhiv Institute is revealed (1874–
1917). The educational level, the professional way and the
material situation of the teacher’s institute is reconstructed.