Уточнення аспектів авіаційної діяльності Федора Терещенка (1910-ті роки). До 130-річчя від дня народження - Татарчук, В.В.; Константинов, В.О. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті уточнюються деякі аспекти авіаційної діяльності Ф.Ф. Терещенка – організатора одного з перших авіаційних підприємств на території сучасної України, нащадка династії цукрозаводчиків.
Розглядаються його участь в громадських авіаційних
організаціях (Повітроплавному гуртку Київського політехнічного інституту, Київському товаристві повітроплавання), в організації і діяльності аеропланного
заводу в своєму маєтку в с. Червоне, його ділові стосунки з іншими авіаконструкторами. Викладені в статті факти повністю ґрунтуються на першоджерелах. В статье уточняются некоторые аспекты авиационной деятельности Ф.Ф. Терещенко – организатора одного из первых авиационных предприятий на
территории современной Украины, потомка династии
сахарозаводчиков. Рассматриваются его участие в
общественных авиационных организациях (Воздухоплавательном кружке Киевского политехнического института, Киевском обществе воздухоплавания), в организации и деятельности аэропланного завода в своем
имении в с. Червоное, его деловые отношения с другими
авиаконструкторами. Изложенные в статье факты
полностью базируются на первоисточниках. In the article some aspects of aviation activities of the
founder of one of the first aviation plant on the territory
of modern Ukraine, the descendant of the sugar factory,
F.F. Tereshchenko are specified: in particular, his activity in
public aviation organizations – in the Aeronautical group of
the Kyiv Polytechnic Institute and in the Kyiv Aeronautics
Society; organization and activities of an airplane factory
in Chervone, his business relations with other aircraft
designers. The facts in the article are completely based
on the sources.