Формування місцевих органів радянської влади на Глухівщині у 20-ті роки ХХ ст. - Мошик, І.В. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті на базі архівних джерел досліджуються
проблеми формування місцевих владних структур на
теренах Глухівщини в період утвердження радянської
влади в Україні. Аналізуються питання становлення
та розвитку виборчого законодавства у зазначений
час, обґрунтовуються причини та наслідки проведення виборчої кампанії на Глухівщині у 1927–1929 роках. В статье на базе архивных источников исследуются проблемы формирования местных властных структур на территории Глуховщины в период утверждения
советской власти в Украине. Анализируются вопросы
становления и развития избирательного законодательства в указанное время, обосновываются причины
и последствия проведения избирательной кампании на
Глуховщине в 1927–1929 годах. In the article on the basis of archival sources, the
problems of the formation of local power structures in
the territory of Hlukhivshchina during the period of the
approval of Soviet power in Ukraine are being investigated.
The issues of the formation and development of electoral
legislation at the specified time are analyzed, the reasons and
consequences of the election campaign at Hlukhivshchina
in 1927-1929 are justified.