Некоторые петрохимические тенденции в щелочных магматических ассоциациях - Свешников, К.И. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Всі лужні магматичні асоціації можна розділити на декілька груп, що відрізняються між собою по характеру кореляційних зв'язків лугів з іншими елементами. Очевидно, відмінності в поведінці лугів пов'язані з різним генезисом асоціацій. All alkaline magmatic associations may be divided for several groups according to different correlation ties of alkaline chemical elements with others. Probably such groups have different genesis.