Внесок Василя Дубровського та Дмитра Соловея у розбудову громадсько-політичного життя Харкова за часів німецької окупації, 1941–1943 рр. - Салтан, Н.М. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті аналізується громадсько-політична діяльність яскравих представників харківського істеблішменту – В.В. Дубровського та Д.Ф. Соловея в роки
нацистської окупації. Авторка дійшла висновку, що
саме ці особи стали найбільш дієвими представниками
товариства «Просвіта», які намагались культивувати та поширювати українську національну ідею у піднімецькому Харкові у 1941–1943 рр. В статье анализуется гражданско-политическая
деятельность ярких представителей харьковского
истеблишмента – В.В. Дубровского и Д.Ф. Соловея в
годы нацистской оккупации. Автор статьи пришла
к выводу, что именно эти личности стали наиболее действенными представителями товарищества
«Просвита», пытавшимися культиввировать и распространять украинскую национальную идею в поднемецком Харькове в 1941–1943 гг. The article analyzes the civil-political activity of the bright
representatives of Kharkіv establishment – V.V. Dubrovsky
and D.F. Solovei in the years of the Nazi occupation. The
author of the article came to the conclusion that it was these
individuals who became the most effective representatives
of the «Prosvita» partnership, who tried to cultivate and
spread the Ukrainian national idea in the Kharkiv suburbs
in 1941–1943.