Повсякденне життя у роки нацистської окупації за спогадами сумчан - Рожкова, Л.І. (Сіверщина в історії України, 2018)
У статті на основі опублікованих спогадів та усних свідчень сумчан розглядається повсякденне життя мешканців Сум та деяких інших регіонів в період
німецько-радянської війни та нацистської окупації
1941–1943 рр. Аналізуються альтернативні джерела
вивчення воєнної доби (спогади та усні свідчення). Розглянуто особливості евакуації цивільного населення у
тилові райони країни, стратегії виживання на окупованій території, взаємовідносини між цивільним населенням та військовою адміністрацією. В статье на основе опубликованных воспоминаний и
устных свидетельств рассматривается повседневная
жизнь сумчан и жителей других регионов в период немецко-советской войны и нацистской оккупации 1941–1943 гг. Анализируются альтернативные источники
изучения военной поры (воспоминания и устные свидетельства). Рассмотрены особенности эвакуации гражданского населения в тыловые районы страны, стратегии выживания на оккупированной территории,
взаимоотношения между гражданским населением и
военной администрацией. In the article, on the basis of published memoirs and oral
testimonies, the everyday life of Sumyans and residents of
other regions during the German-Soviet war and the Nazi
occupation of 1941-1943 is considered. Alternative sources of
military study (memories and oral testimonies) are analyzed.
Features of the evacuation of civilians to the rear areas of
the country, strategies for survival in the occupied territory,
and the relationship between the civilian population and
the military administration are considered.