Флюїдопровідні розломні зони як показник міграційних процесів у вуглепородних масивах і нафтогазоносних верствах та їхня фіксація термобарично-геохімічними методами - Павлюк, М.І.; Наумко, І.М. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
По данным о составе летучих компонентов и газонасыщенности флюидных включений в минералах и закрытых пор в породах установлены особенности мигрирующих глубинных флюидных потоков и показана возможность фиксации флюидопроводимых разломных зон повышенной проницаемости горных пород в углепородных массивах и нефтегазоносных толщах. According by data about the composition of volatile and gassaturation of fluid inclusions and closed cavities in rocks peculiarities of migrating deep-seated fluid flows are established and the possibility of the fixation of fluid-conductivity fault zones of the increased permeability rocks in coal-rock massifs and oil-and-gas bearing strata is shown.