Новые минералы и минеральные разновидности Приазовья: Октябрьский массив - Шарыгин, В.В. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У агпаїтових фонолітах Октябрьсmко масиву виявлено мінерали, раніше невідомі для Приазовського регіону: Zn- куплетськіт, ніобокуплетськіт, циркофіліт, хендріксит, Na- катаплеіт, серандит, кріоліт, церит-(Це), мінерал ряду флогопіт-тайніоліт, торіаніт і торит. Minerals previously unknown in the Azov region were identified in agpaitic phonolites of the Oktyabrsky massif. There are Znkupletskite, niobokupletskite, zircophyllite, hendricksite, Nacatapleiite, serandite, cryolite, cerite-(Ce), mineral of the phogopitetainiolite series, thorianite and thorite.