Міжгалузева шахівниця невизначеності та її застосування: прогнозування, економічна політика, фіскальний ризик, загальна рівновага - Ястремський, О.І. (Кибернетика и системный анализ, 2019)
Запропоновано методи побудови міжгалузевої шахівниці невизначеності. З використанням реальних баз даних розраховано волатильності коефіцієнтів прямих витрат і потоки невизначеності між галузями. Розглянуто застосування цієї шахівниці для аналізу загальної рівноваги, фіскального ризику, стійкості національної економіки, підприємництва. Предложены методы построения межотраслевой шахматки неопределенности. С использованием реальных баз данных рассчитаны волатильности коэффициентов прямых затрат, потоки неопределенности между отраслями. Рассмотрено применение этой шахматки для анализа общего равновесия, фискального риска, устойчивости национальной экономики, предпринимательства. The paper proposes the methods of uncertainty input-output chessboard construction. Using real data, volatility of Direct Requirements, the interindustries flows of uncertainty are computed. Different applications are discussed. Among them are: general equilibrium, fiscal risk, stability of the national economy, entrepreneurship.