Глухівські статті гетьмана Д. Ігнатовича – видатний успіх української дипломатії - Мамалага, В.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглядаються та аналізуються перемовини між гетьманським урядом Д. Ігнатовича та московським царем, які передували Глухівській раді 3–6 березня 1669 р., а також дипломатичне
протистояння під час її проведення. Також запропоновано визначення місця Глухівських статей в історії України. В статье рассмотрены и проанализированы переговоры между гетманским правительством Д. Игнатовича и московским царем, которые предшествовали Глуховской раде 3–6 марта 1669 г.,
а также дипломатическая борьба во время ее работы. Предложено определение места Глуховских статей в истории Украины. The article attempts to analyze the negotiations between the hetman’s
government of D.Ihnatovych and the Tsar of Moscow, which preceded
the Hlukhiv Rada on March 3-6, 1669, as well as the diplomatic struggle
during its work. It is also proposed to determine the place of the Hlukhiv
articles in the history of Ukraine.