Проблеми збереження пам’яток дерев’яної архітектури Музею історії лісового господарства у Національному історико-етнографічному заповіднику «Переяслав» - Бова, І.С. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті подано перелік пам’яток народної архітектури Музею
історії лісового господарства Середньої Наддніпрянщини; зроблено
аналіз робіт, виконаних при перевезенні, встановленні та експонуванні у музеї просто неба; зазначені основні напрями пам’яткоохоронних заходів, які були проведені з метою консервації та
подальшого збереження сформованого архітектурного ансамблю. В статье перечислены памятники народной архитектуры Музея истории лесного хозяйства Среднего Приднепровья; сделан
анализ работ, выполненных при перевозке, установке и экспонировании памятников деревянной архитектуры в условиях музейной экспозиции под открытым небом; указаны основные направления памятнико-охранных мероприятий, которые были проведены
с целью консервации и дальнейшего сохранения сформированного
архитектурного ансамбля. The list of monuments of folk architecture of the Museum of History of
Forest Agriculture of the Middle Dnieper is submitted in the article. The
operations of transportation, installation and exhibition of architectural
monuments is analyzed. The main directions of memorial and security
measures, which were carried out with the purpose of preservation and
further preservation of the formed architectural ensemble are presented.