Поля напряжений и деформаций и выбросоопасность углей и пород Донецко- Макеевского района Донбасса - Корчемагин, В.А.; Павлов, И.О. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
У статті наведено результати оброблення обширного фактичного матеріалу (більше 1700 вимірів) по тріщино-розривній тектоніці Донецько-Макіївського району. На їх основі виконано реконструкції параметрів тектонічних полів напружень і сумарного поля деформацій, встановлено їх зміни в часі і просторі, взаємозв'язок з тектонічними структурами і деякими гірничо-геологічними параметрами. The results of the extensive facts processing (more than 1700 meterings) on Donetsk-Makeevka region fault tectonics are adduced in the article. On basis of the facts it were made reconstructions of stresses tectonic fields parameters and summary deformation field, determined its changes in time and space and its interrelation with tectonic structures and some of mining and geological parameters.