Особливості шліхових ореолів мінералів- індикаторів кімберлітів по території Приазовського блоку УЩ - Бондаренко, В.О.; Лацько, В.Г.; Стрекозов, С.М.; Єкатериненко, В.М.; Козар, М.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Изложена методика построения шлиховых ореолов рассеивания минералов-индикаторов кимберлитов в пределах Приазовского блока УЩ по разным генетическим типам аллювиальных и других грубообломочных отложений. Дана характеристика выявленных ореолов рассеивания и их областей вероятного сноса. Method of constructing placer dispersion halos of kimberlite indicator minerals within the Priazovsky block of Ukrainian shield by different genetic types of alluvial and other coarse deposits is described. Description of the identified dispersion halos and the regions of their probable drift is given.