До питання про північно-східний кордон ареалу підгірцівської групи пам’яток - Ржевуська, С.С. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена аналізу наявних матеріалів підгірцівської групи пам’яток доби раннього заліза, пошуку північно-східного кордону їх розповсюдження та розгляду питання щодо хронологічного і територіального зв’язку з пам’ятками милоградської культури Подесення. Статья посвящена анализу имеющихся материалов подгорцевской группы памятников эпохи раннего железа и поиску северо-восточной границы их распространения. Также рассмотрен вопрос их хронологической и территориальной связи с памятниками милоградской культуры Подесенья. The article is related to the analysis of the available materials of the Pidhirtsivska group of sites of the Early Iron Age and the searching of the northeastern border of its species distribution. Also, was considered the question of its chronological and territorial connection with the sites of Mylohrad culture of the Desna.