Козацька старшина Ніжинського полку за гетьманування Д. Ігнатовича (1668–1672 рр.) - Токарєв, С.А. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті висвітлено становище козацької старшини Ніжинського полку під час правління гетьмана Д. Ігнатовича у 1668–1672 рр. Розглянуто її роль в обранні та поваленні гетьмана,
зміни в її персональному складі внаслідок кадрової ротації, проаналізовано суспільно-політичну, дипломатичну, адміністративну діяльність та майнове становище. В статье рассматривается положение казацкой старшины Нежинского полка во время правления гетмана Д. Игнатовича в 1668–1672 гг. Рассмотрены ее роль в избрании и свержении гетмана, изменения в ее персональном составе вследствие кадровой ротации,
проанализированы общественно-политическая, дипломатическая,
административная деятельность и имущественное положение. In the article position of cossack petty officer of the Nizhyn regiment
during the rule of hetman D. Ihnatovych in 1668–1672 is reviewed. Its role
in election and overthrow of the Hetman, changes in its personal structure
as a result of personnel rotation are considered, social and political,
diplomatic, administrative activity and property status are analyzed.