Про відносини між глухівцями та військовими російського глухівського гарнізонного полку в першій половині XVIII ст. (на матеріалах ЦДІАК України) - Тарасенко, І.Ю. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті на основі документальних джерел розкриваються ті
аспекти проблеми взаємовідносин російського гарнізону в Глухові,
які досі не привертали увагу істориків: конфлікти між військовими та місцевим українським населенням. В статье на основе документальных источников раскрываются те аспекты проблемы взаимоотношений российского гарнизона в Глухове, которые до сих пор не привлекали внимание историков, а именно: конфликты между военными и местным
украинским населением. The article based on documentary source reveals the aspects of the
relationship between the Russian garrison in Hlukhiv, which have not
yet attracted the attention of historians, namely: conflicts between
military and local Ukrainian populations.