Неопублікована духівниця писаря Генерального військового суду Івана Пиковця з колекції О. Лазаревського - Попружна, А.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
Метою статті є оприлюднення неопублікованої досі духівниці
представника козацької старшини. Знайдена духівниця є цінним
джерелом соціально-економічного, родинного, духовного, повсякденного життя козацької еліти ХVІІ–ХVІІІ ст. Целью статьи стала публикация завещания представителя
казацкой старшины середины ХVІІІ в. Текст завещания – ценный
источник социально-экономической, семейной, духовной жизни
представителей казацкой элиты ХVІІ–ХVІІІ вв. The object of the article is publication of Cossack authority’s testament
of the middle of the XVIII century. The contents of the testaments are
unique origins of social and economical, family and spiritual life of
Cossack authority’s.