Пожежні команди в містах лівобережних губерній наприкінці ХVIII – у першій половині ХIХ ст. - Галь, О.Б. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті проаналізовано унормування повноважень, керівного складу, джерел фінансування, уніформи та інвентарю (спеціальних) пожежних формувань у містах Лівобережної України наприкінці ХVIII – у першій половині ХIХ ст. В статье проанализировано нормирование полномочий, руководящего состава, источников финансирования, униформы и инвентаря (специальных) пожарных формирований в городах Левобережной
Украины в конце ХVIII – первой половине ХIХ в. The article analyzes the legalization of authority, management,
sources of funding, uniform and equipment for (special) fire units in
the towns of Left-Bank Ukraine at the end of the 18th - the first half
of the 19th century.