Старожитності Чигиринщини в «Історіях та пейзажах: нарисах з блукань по Україні» З.Л. Фіша (Тадеуша Падалиці) - Діденко, Я.Л. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена цінному джерелу з історії Середньої Наддніпрянщини – твору польського новеліста та публіциста З.Л. Фіша
«Історії та пейзажі: нариси з блукань по Україні». Його подорожні нотатки містять відомості щодо пам’яток історико-культурної спадщини Чигиринщини середини ХІХ ст. Статья посвящена ценному источнику по истории Среднего Поднепровья – сочинению польского новеллиста и публициста
З.Л. Фиша «Истории и пейзажи: очерки из блужданий по Украине».
Его дорожные записки содержат сведения о памятниках историко-культурного наследия Чигиринщины середины ХІХ в. The article is devoted to a valuable source in the history of the Middle
Dnieper – the essay by Polish novelist and publicist Z.L. Fish «Stories
and landscapes»: essays on wandering in Ukraine». His travel notes
are containing information about the monuments of the historical and
cultural heritage of the Chyhyryn region of the middle of the XIX century.