Розвиток виробництва будівельної кераміки на Смілянському черепичному заводі Роменського повіту на Полтавщині (початок ХХ ст.) - Белько, О.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена реалізації заходів Полтавського губернського земства по розвитку виробництва вогнетривкого будівельного
матеріалу на прикладі діяльності Смілянського черепичного заводу. Статья посвящена реализации мероприятий Полтавского губернского земства по развитию производства огнеупорного строительного материала на примере деятельности Смилянского черепичного завода. The article focuses on activity of the Poltava local council in reflectory
clay materials production using the example of Smila tile factory.