Особливості збуту полив’яного посуду (кінець ХІХ – початок ХХ ст.) - Гавриш, Л.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена з’ясуванню особливостей продажу полив’яного посуду в системі збуту глиняних виробів українських гончарів наприкінці ХІХ − на початку ХХ століття. Окреслено причини збільшення та подальшого поступового зменшення обсягів його
виготовлення, подано інформацію про державну політику щодо
кустарів, які виготовляли полив’яний посуд. Статья посвящена выяснению особенностей продажи глазурованной посуды в системе сбыта глиняных изделий украинских гончаров в конце XIX − начале ХХ века. Определены причины увеличения
и дальнейшего постепенного уменьшения объемов её производства,
предоставлена информация о государственной политике относительно кустарей, которые изготавливали глазурованную посуду. The article is devoted to the clarification of the peculiarities of the
sale of polycarbonate utensils in the system of sale of clay products of
Ukrainian potters in the late nineteenth and early twentieth centuries.
The reasons for the increase and further gradual decrease of the volume
of its production are specified, information on the state policy concerning
the craftsmen and producers of the polishing dishes was provided.