Антирелігійна політика на Глухівщині у 20–30-х рр. XX ст.: листування НКВС із Адміністративним відділом Глухівського Окрвиконкому - Шишкіна, Ю.А. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті досліджуються матеріали Народного комісаріату внутрішніх справ Української РСР, а саме листування НКВС
із Адміністративним відділом Глухівського Окрвиконкому з питань релігійних громад, висвітлюються загальнодержавні процеси антирелігійної політики на регіональному рівні, зокрема на
Глухівщині у 20–30-х рр. XX ст. В статье исследуются материалы Народного комиссариата
внутренних дел Украинской ССР, а именно переписка с Административным отделом Глуховского Окрисполкома по вопросам религиозных организаций, освещаются общегосударственные процессы
антирелигиозной политики на региональном уровне, в частности
на Глуховщине в 20-30-х гг. XX в. The article examines the materials of the People’s Commissariat
of Internal Affairs of the Ukrainian SSR, namely the correspondence
with the Administrative department of the Hlukhiv district executive
committee on religious organizations, highlights national processes of
anti-religious policy at the regional level, in particular in Hlukhivshchina
in the 20-30s of the XX century.