Использование ГИС-технологий для создания геологической карты территории деятельности КП «Южукргеология» масштаба 1:500 000 - Киселев, В.А.; Апаршина, М.В.; Екатериненко, И.А.; Стрекозов, С.Н.; Козарь, Н.А. (Український науково-дослідницький і проектно-конструкторський інститут гірничої геології, геомеханіки і маркшейдерської справи НАН України, 2009)
Створення бази даних геологічної карти території діяльності КП “Південукргеологія” масштабу 1:500 000, яка вміщує –релятивну інформацію, дозволить створити основу для перспективного планування і розвитку геологорозвідувальних робіт з використанням геоінформаційних систем. Надалі за допомогою створеної бази даних, застосування нових методів і прийомів інтерпретації геологічних матеріалів очікується рішення практичних задач і отримання позитивних результатів робіт. Generation of the database for the geological map of the area of work of the Public enterprise “Yuzhukrgeologia” at a scale of 1:500,000, which consists of relative information, will make it possible to create a basis for promising planning and expansion of exploration work using geoinformation systems. In future with the help of the generated database and use of new methods and techniques for interpretation of geological materials solution of practical problems and getting positive results of work are expected.