Мемуари як джерело інформації про життя та діяльність Василя Дубровського в Україні - Казимір, В.А. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена особливостям висвітлення життя та діяльності репресованого українського історика та громадського діяча В. Дубровського (1897−1966) в його мемуарах та мемуарах сучасників. Зроблено спробу систематизувати та схарактеризувати опубліковані науковцем мемуари. Статья посвящена особенностям освещения жизни и деятельности репрессированного украинского историка и общественного деятеля В. Дубровского (1897–1966) в его мемуарах и воспоминаниях современников. Сделана попытка систематизировать и охарактеризовать опубликованные ученым мемуары. The article is devoted to the peculiarities of coverage of life and activities of the repressed Ukrainian historian and public figure V. Dubrovskyi (1897–1966) in memoirs. An attempt was made to systematize and characterize the scientist’s memoirs.