Петро Петрович Костюченко – перший Герой Соціалістичної Праці на Глухівщині: переваги та недоліки ідеології державних заохочень у СРСР - Гриценко, А.П. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена питанню організації системи нагородження передовиків соціалістичних змагань у Радянському Союзі
на конкретному прикладі. Автором досліджено вплив нагородження званням Героя Соціалістичної Праці на подальше трудове та
особисте життя людини. Зокрема, звернута увага на негативні
зміни в житті першого Героя Соціалістичної Праці на Глухівщині. Статья посвящена вопросу организации системы награждения
передовиков социалистических соревнований в Советском Союзе
на конкретном примере. Автором исследовано влияние награждения званием Героя Социалистического Труда на дальнейшую трудовую и личную жизнь человека. В частности, обращено внимание
на негативные изменения в жизни первого Героя Социалистического Труда на Глуховщине. The article is devoted to the question of organizing a system of
rewarding leading figures of socialist competitions in the Soviet Union
on a concrete example. The author investigates the influence of awarding
the title of Hero of Socialist Labor to the further labor and personal life
of a person. In particular, attention was paid to the negative changes in
the life of the first Hero of Socialist Labor in Hlukhiv district.