Наукова співпраця вчених Всесоюзного науково-дослідного інституту луб’яних культур і румунських науковців у 70–80-х роках ХХ ст. - Базиль, С.М. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті вперше розглядаються і аналізуються питання міжнародної співпраці науковців Всесоюзного науково-дослідного інституту луб’яних культур і Соціалістичної Республіки Румунії,
які мали важливе значення для подальшого розвитку коноплярства в Румунії. В статье впервые рассматриваются и анализируются проблемы международного сотрудничества ученых Всесоюзного научно-исследовательского института лубяных культур и Социалистической Республики Румынии, которые имели важное значение
для дальнейшего развития коноплеводства в Румынии. In the article for the first time the issues of international cooperation
of scientists of the All-Union Research Institute of bast cultures and the
Socialist Republic of Romania, which were of great importance for the
further development of hemp in Romania, are discussed and analyzed.