Ікони святих міста Ніжина в декоративно-ужитковому мистецтві різьбяра Григорія Івановича Василенка - Бережняк, Д.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена дослідженню декоративного різьблення
ікон святих м. Ніжина авторства Григорія Василенка. Розглянуто етапи роботи над іконами та проблеми, пов’язані з їх виготовленням. Використовуючи наукову літературу релігійного напрямку та вироби автора, проводиться дослідження образів святих,
зображених на іконах. Статья посвящена исследованию декоративной резьбы икон
святых г. Нежина авторства Григория Василенко. Подробно рассмотрены этапы изготовления икон, проблемы, связанные с их
изготовлением. Используя научную литературу религиозного направления и изделий автора, проводится исследование образов
святых, изображенных на иконах. The articleis devoted to the study icons of Nizhyn saints in decorate
and resistance art by carver Hryhorii Ivanovich Vasylenko. Detailed stages
of manufacturing icons, problems associated with their manufacturing.
Using the scientific literature of the religious direction and the author’s
products, a study is conducted of the saints depicted on the icons.