Релігійно-службові книги XVIII–XIX ст. у фондах Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського - Рой, С.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті представлені результати дослідження книжкового зібрання НКМ ім. І. Спаського, зокрема, збірки релігійно-службових книг XVIII–XIX ст. Виявлено особливості книг, час та місце їх видання, а також характерні риси їх оформлення. Стаття
присвячена дослідженню та атрибуції релігійно-службових видань XVIII–XIX ст., що знаходяться у фондах НКМ ім. І. Спаського. В статье представлены результаты исследования книжного собрания НКМ им. И. Спасского, в частности сборники религиозно-служебных книг XVIII–XIX вв. Выявлены особенности
книг, время и место их издания, а также характерные черты их
оформления. Статья посвящена исследованию и атрибуции религиозно-служебных изданий XVIII–XIX вв., находящихся в фондах
НКМ им. И. Спасского. Тhe article presents the results of the research book collection NKM
named after I. Spassky, in particular the collection of religious-service
books of the XVIII–XIX centuries. The peculiarities of the books, the
time and place of their publication, as well as the features of their design
are revealed. The article is devoted to the research and attribution of
religious and service editions of the XVIII–XIX centuries, which are in
the funds of NKM named after I. Spassky.