Михайло Сікорський – погляд у музейне майбутнє Переяслава - Ткаченко, В.М.; Заїка, Н.Л. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті розглядається бачення Михайла Івановича Сікорського – відомого музеєзнавця, творця Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав» на розвиток музейної справи
у Переяславі, створення експозицій та туристичної інфраструктури міста. Вперше публікуються відповідні документи, пропозиції щодо втілення цього задуму. В статье рассматривается видение Михаила Ивановича Сикорского – известного музееведа, создателя Национального историко-этнографического заповедника «Переяслав» на развитие музейного дела в Переяславе, создание экспозиций и туристической
инфраструктуры города. Впервые публикуются соответствующие
документы, предложения по воплощению этого замысла. The article examines the vision of Mykhailo Ivanovych Sikorskyi, a wellknown
museologist, creator of the National Historical and Ethnographic
Reserve Pereiaslav for the development of the museum business in
Pereiaslav, the creation of exhibitions and tourist infrastructure of the city.
For the first time, relevant documents, proposals for the implementation
of this plan are published.