Сакральні пам’ятки музею Остерщини (за експедиційними матеріалами Марії Новицької 1925 року) - Ходак, І.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті систематизовано та введено до наукового обігу відомості про сакральні пам’ятки (головно ікони та шиття) Музею
Остерщини, обстежені влітку 1925 року співробітницею Музею
культів і побуту (Київ) Марією Новицькою (1896–1965). В статье систематизированы и введены в научный оборот
известия о сакральных памятниках (преимущественно иконах и
шитье) Музея Остерщины, обследованных летом 1925 года сотрудницей Музея культов и быта (Киев) Марией Новицкой (1896–1965). The article systematized and scientifically introduces information
on sacral monuments (mostly icons and embroidery) of the Museum
of Oster district examined in summer of 1925 by an employee of the
Museum of Cults and Mode of Life (Kyiv) Mariia Novytska (1896–1965).