Комплектування фондів Харківського історичного музею. Маловідомі сторінки (1944–1954) - Дейнеко, С.М. (Сіверщина в історії України, 2019)
Дослідження присвячене комплектуванню фондів Харківського
історичного музею у перше постокупаційне десятиліття (1944–1954). Нами виявлено декілька джерел його поповнення. Необхідно констатувати, що більшість предметів, які надходили до музею, презентували радянський період історії. Исследование посвящено комплектованию фондов Харьковского
исторического музея в первое десятилетие после освобождения города от нацистов (1944–1954). Нами показано несколько источников, благодаря которым происходило пополнение музейного собрания. Необходимо констатировать, что большинство предметов,
поступавших в музей, презентовали советскую историю и культуру. The study is dedicated to the gathering of Kharkiv historical museum
funds in the first decade after the city liberation from Nazis (1944–1954).
It is shown several sources due to which the replenishment of museum
collection was occurred. It’s necessary to state that the majority of items
being received by the museum presented the soviet history and culture.