Родинні портрети Розумовських-Дараганів у зібранні Чернігівського обласного художнього музею імені Григорія Галагана - Курач, С.М. (Сіверщина в історії України, 2019)
Статтю присвячено науковому дослідженню родинних портретів Розумовських-Дараганів, які зберігаються у музеї. Вони
розглядаються в контексті біографій портретованих та їх авторів. За результатом атрибуції до наукового обігу вводиться
ще один твір цієї групи. Статья посвячена научному исследованию портретов Разумовских-Дараганов, которые хранятся в музее. Они рассматриваются в контексте биографий портретированных и их авторов. В результате атрибуции в научный оборот вводится еще одно произведение этой группы. The article deals with scientific research of the portraits of the
Rozumovsky and Darahan families, which are kept in the museum. They
are reviewed in the context of biographies of depicted people and their
authors. As the result of attribution, one more artwork of this group is
entered to scientific circulation.