Двір чинбаря у Музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини: до історії музеєфікації та створення експозиції - Грудевич, Т.В. (Сіверщина в історії України, 2019)
У статті висвітлюється історія створення двору чинбаря в
музеї народної архітектури та побуту Середньої Наддніпрянщини у 1968–69 рр. Приділена увага музеєфікації пам’яток. Дається характеристика асортименту знарядь праці та виробів чинбаря, представлених в експозиції. В статье рассматривается история создания усадьбы кожевника в Музее народной архитектуры и быта Средней Надднепрянщины
в 1968–1969 гг. Особое внимание уделено музеефикации памятников.
Дается характеристика орудий труда и изделий кожевенника, представленных в экспозиции. The Chinbar’s courtyard creation at the museum of the folk architecture
and everyday life of the Middle Dnieper in 1968-1969 is considered. Also
some attention is payed to the museification of monuments, collection of
Chinbar’s tools and products and representation of them in the exposition.