Зброярські скарби Кочубеїв - Кондратенко, Т.К.; Кондратенко, Н.Г. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена питанням приватного колекціонування
зброї на теренах історичної Полтавщини до початку ХХ ст. Особлива увага присвячена зброярському зібранню відомої дворянської
родини Кочубеїв з Диканьки. Статья посвящена вопросам частного коллекционирования
оружия на территории исторической Полтавщины до начала
ХХ в. Особое внимание уделено оружейному собранию известной
дворянской семьи Кочубеев из Диканьки. The article is dedicated to questions of private weapon collecting
at the territory of historic Poltava Region till the early 20th century.
Special attention is paid to weapon gathering of the famous aristocratic
the Kochubeis family from Dykanka.