Інновації в експозиційній діяльності музеїв України - Мойсейчук, І.І.; Бережняк, Д.О. (Сіверщина в історії України, 2019)
Стаття присвячена запровадженню інноваційних технологій
у музейну справу України. Автори наголошують на необхідності
введення модерних засобів в експозиційну діяльність. У статті
виділено етапи впровадження інноваційних технологій, розкрито появу музейних сайтів, аудіогідів, 3D панорам, голографічних
інновацій, комп’ютерний облік фондових колекцій. Статья посвящена внедрению инновационных технологий в музейное дело Украины. Авторы отмечают необходимость введения
модерных средств в экспозиционную деятельность. В статье выделены этапы внедрения инновационных технологий, раскрыты появление музейных сайтов, введение аудиогидов, 3D панорам, голографических инноваций, компьютерный учет фондовых коллекций. The article is devoted to the introduction of innovative technologies
in the museum of Ukraine. The authors note the need to introduce
modern means in exhibition activities. The article writes the stages
of introduction of innovative technologies in museums of Ukraine. In
particular, the emergence of museums site, the introduction of audio
guides, 3D panoramas, holographic innovations were identified and
computer accounting of stock collections was started.