Development of the Remote Heart Health Monitoring System - Boreiko, M.; Budnyk, M. (Кібернетика та комп’ютерні технології, 2021)
The requirements to the telemedicine system for recording, processing, and reporting of electrocardiography signals are considered. The architecture and software and hardware implementation of such a system are proposed. A telemedicine system intended for remote monitoring of patients was developed. The system records, processes, and stores ECG signals and heart rate variability of patients and provides visual reporting via a user-friendly web interface. Nowadays the system is being tested in the Finnish company Cardiolyse. Цель работы. Разработка облачного программного решения для удаленного мониторинга пациентов с сердечно-сосудистыми заболеваниями с помощью портативного устройства ЭКГ. Мы предлагаем полную архитектуру, которая включает в себя серверные компоненты (базы данных, вычислительные ресурсы, шлюзы, очереди, балансировщики нагрузки и другие) и клиентские компоненты (мобильное приложение для Android и iOS и приложение веб-браузера). Результаты. Мы предложили, спроектировали, внедрили и протестировали полное комплексное облачное решение для удаленного мониторинга пациентов с сердечно-сосудистыми заболеваниями. Безопасность системы обеспечивается разделением единой базы данных на три отдельные базы данных (база данных с данными пациента, база данных с данными ЭКГ и база данных карт), скрытием всех серверных компонентов в виртуальной частной сети и передачей данных через безопасное соединение HTTPS. Мета роботи. Розробка хмарного програмного рішення для віддаленого моніторингу пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями за допомогою портативного пристрою ЕКГ. Ми пропонуємо повну архітектуру, яка включає у себе серверні компоненти (бази даних, обчислювальні ресурси, шлюзи, черги, балансувальник навантаження та інші) і клієнтські компоненти (мобільний додаток для Android і iOS і додаток веб-браузера). Результати. Ми запропонували, спроектували, впровадили і протестували повне комплексне хмарне рішення для віддаленого моніторингу пацієнтів із серцево-судинними захворюваннями. Безпека системи забезпечується поділом єдиної бази даних на три окремі бази даних (база даних з даними пацієнта, база даних з даними ЕКГ і база даних карт), приховуванням усіх серверних компонентів у віртуальної приватної мережі та передачею даних через безпечне з'єднання HTTPS.